Kako deaktivirati račun?
To možete učiniti sami, u Profilu.
- Otvorite Profil u svom računu.
- Označite Deaktivacija računa i spremite.
Što deaktivacija čini
- Nove narudžbe nisu moguće i e-pošta Vam se više ne šalje.
- Vaši podaci postaju nam nedostupni.
- Računi i evidencije plaćanja čuvaju se onoliko dugo koliko zahtijevaju računovodstveni propisi.
Kada se odbija
- Stanje je negativno. Prvo podmirite dugovanje, zatim deaktivirajte.
- Dovršite otvorene narudžbe i reklamacije prije deaktivacije; deaktiviran račun ne može ih pratiti.
Za povratak nam pišite s adrese e-pošte na računu i ponovno ćemo ga aktivirati.